Podcast Doing Good

Podcast Doing Good to rozmowy o pracy, przyszłości i roli biznesu w zmienianiu świata na lepsze. Praca zajmuje dużą część naszego życia i może być ważnym elementem naszego poczucia tożsamości i źródłem satysfakcji. To także jedna z najważniejszych szans na wywarcie pozytywnego wpływu na otoczenie. Chcielibyśmy w tym podcaście przybliżyć różne sposoby osiągania impaktu i zainspirować zarówno do szukania pracy z sensem, jak i tworzenia własnych organizacji i firm, które pragną być częścią rozwiązania, nie problemu.

Podcast prowadzi Dobrosława Gogłoza – założycielka serwisu Doing Good, który pozwala znaleźć pracę z sensem, a więc pracę, która pomaga rozwiązywać różne problemy współczesności.

#09 - Anna Kieszkowska-Grudny 💢 zarządzanie stresem, leadership, neuroróżnorodność

W dziesiątym odcinku podcastu 🟠 Doing Good, rozmawiam z dr n. med. Anną Kieszkowską-Grudny - główną specjalistką, pomysłodawczynią i współzałożycielką Instytutu BezStresu.

YouTube Doing Good

#08 - Magatte Wade 🐆 Africa and prosperity, sustainability, startup cities

Odcinek w języku angielskim
In the ninth episode of the 🟠 Doing Good podcast, I speak with Magatte Wade: Director of the Center for African Prosperity at Atlas Network, author of the bestseller The Heart of A Cheetah, host of The Magatte Wade Show, also founder and CEO of Skin is Skin.

YouTube Doing Good

#07 - Aleksandra Laudańska🌙 starzenie się, długowieczność, menopauza

W ósmym odcinku podcastu 🟠 Doing Good rozmawiam z Aleksandrą Laudańską,  CEO FemTechnology Group, founderką MAMENO - e-douli menopauzy, redaktorką naczelną warszawskiego miesięcznika seniorów #POKOLENIA i portalu www.wolniodmetryki.pl.

YouTube Doing Good

#07 - Kamil Wyszkowski 🌍 rola UN Global Compact i ONZ, zrównoważony rozwój, odpowiedzialny biznes

W siódmym odcinku podcastu 🟠 Doing Good rozmawiam z Kamilem Wyszkowskim, który reprezentuje United Nations Global Compact Network Poland, które jest częścią Organizacji Narodów Zjednoczonych.

YouTube Doing Good

#06 - Maria Gembarzewska-Truong 🤲 efektywny altruizm, społeczna odpowiedzialność biznesu, dobroczynność

W szóstym odcinku podcastu 🟠 Doing Good rozmawiam z Marią Gembarzewską-Truong - certyfikowanym coachem (EMCC), trenerką oraz doradczynią zawodową, która współprowadzi Fundację Efektywny Altruizm.

YouTube Doing Good

#05 - Katarzyna Kamińska 🧠 neuroróżnorodność, komunikacja empatyczna, zmiana podejścia do pracy

W piątym odcinku podcastu 🟠 Doing Good rozmawiam z Katarzyną Kamińską - prezeską i założycielką firmy Empify Social Impact, której bliskie są tematy związane z neuroróżnorodnością.

YouTube Doing Good

#04 - Mateusz Ciasnocha 🌾 rolnictwo regeneratywne, zdrowa żywność, zmiany klimatu, rolnictwo jako biznes

W czwartym odcinku podcastu 🟠 Doing Good rozmawiam z Mateuszem Ciasnochą - aktywnym rolnikiem 🌾 prowadzącym nowoczesne, rodzine gospodarstwo oraz prezesem the European Carbon Farmers, organizacji promującej rozwój rolnictwa regeneratywnego wspierającego zieloną transformację.

YouTube Doing Good

#03 - Bogusława Łuka 🎓 edukacja, krytyczne myślenie, rola emocji w procesie nauki, ocena osiągnięć ucznia

W trzecim odcinku podcastu 🟠 Doing Good rozmawiam z Bogusławą Łuką - prezeską i współzałożycielką Fundacji Uniwersytet Dzieci 🎓 oraz ekspertką od strategicznego zarządzania i fundraisingu. 

YouTube Doing Good

#02 - Mateusz Sabat 🗳 wybory parlamentarne, kampanie wyborcze, big data i social media w polityce

W drugim odcinku podcastu Doing Good rozmawiam z Mateuszem Sabatem - założycielem i CEO agencji marketingu internetowego Big Data 4 Leaders, która specjalizuje się m.in. w prowadzeniu kampanii wyborczych, przygotowywaniu odpowiednich strategii komunikacji na podstawie analiz big data oraz tworzeniu angażujących treści w mediach społecznościowych.

YouTube Doing Good

#01 - Bezmięsny 🌱 prowadzenie własnej firmy, etyka produkcji żywności, kultura organizacji, innowacje

W pierwszym odcinku podcastu 🟠 Doing Good rozmawiam z Rafałem Czechem i Igorem Sadurskim, którzy założyli firmę 🌱 Bezmięsny, która produkuje roślinne zamienniki mięsa i ryb. Rozmawialiśmy o tym, czego nauczyli się, prowadząc własną firmę, o problemach związanych z tradycyjną produkcją żywności, o kulturze organizacyjnej w Bezmięsnym i ich podejściu do rekrutacji, oraz o ich przemyśleniach na temat brakujących innowacji w sektorze produkcji żywności.

YouTube Doing Good