Podcast Doing Good

Podcast Doing Good to rozmowy o pracy, przyszłości i roli biznesu w zmienianiu świata na lepsze. Praca zajmuje dużączęść naszego życia i może być ważnym elementem naszego poczucia tożsamości i źródłem satysfakcji. To także jedna z najważniejszych szans na wywarcie pozytywnego wpływu na otoczenie. Chcielibyśmy w tym podcaście przybliżyć różne sposoby osiągania impaktu i zainspirować zarówno do szukania pracy z sensem, jak i tworzenia własnych organizacji i firm, które pragną być częścią rozwiązania, nie problemu.

Podcast prowadzi Dobrosława Gogłoza – założycielka serwisu Doing Good, który pozwala znaleźć pracę z sensem, a więc pracę, która pomaga rozwiązywać różne problemy współczesności.

#04 - Mateusz Ciasnocha 🌾 rolnictwo regeneratywne, zdrowa żywność, zmiany klimatu, rolnictwo jako biznes

W czwartym odcinku podcastu 🟠 Doing Good rozmawiam z Mateuszem Ciasnochą - aktywnym rolnikiem 🌾 prowadzącym nowoczesne, rodzine gospodarstwo oraz prezesem the European Carbon Farmers, organizacji promującej rozwój rolnictwa regeneratywnego wspierającego zieloną transformację.

YouTube Doing Good

#03 - Bogusława Łuka 🎓 edukacja, krytyczne myślenie, rola emocji w procesie nauki, ocena osiągnięć ucznia

W trzecim odcinku podcastu 🟠 Doing Good rozmawiam z Bogusławą Łuką - prezeską i współzałożycielką Fundacji Uniwersytet Dzieci 🎓 oraz ekspertką od strategicznego zarządzania i fundraisingu. 

YouTube Doing Good

#02 - Mateusz Sabat 🗳 wybory parlamentarne, kampanie wyborcze, big data i social media w polityce

W drugim odcinku podcastu Doing Good rozmawiam z Mateuszem Sabatem - założycielem i CEO agencji marketingu internetowego Big Data 4 Leaders, która specjalizuje się m.in. w prowadzeniu kampanii wyborczych, przygotowywaniu odpowiednich strategii komunikacji na podstawie analiz big data oraz tworzeniu angażujących treści w mediach społecznościowych.

YouTube Doing Good

#01 - Bezmięsny 🌱 prowadzenie własnej firmy, etyka produkcji żywności, kultura organizacji, innowacje

W pierwszym odcinku podcastu 🟠 Doing Good rozmawiam z Rafałem Czechem i Igorem Sadurskim, którzy założyli firmę 🌱 Bezmięsny, która produkuje roślinne zamienniki mięsa i ryb. Rozmawialiśmy o tym, czego nauczyli się, prowadząc własną firmę, o problemach związanych z tradycyjną produkcją żywności, o kulturze organizacyjnej w Bezmięsnym i ich podejściu do rekrutacji, oraz o ich przemyśleniach na temat brakujących innowacji w sektorze produkcji żywności.

YouTube Doing Good