Koordynatora/Koordynatorki Punktu pod Parasolem Bank Żywności SOS
Opis stanowiska
Zbieramy żywność. Oddajemy godność. 🤲
Jesteśmy fundacją, która od 29 lat ratuje żywność przed zmarnowaniem i przekazuje ją osobom potrzebującym. Współpracujemy z producentami i dystrybutorami żywności, organizujemy zbiórki żywności w sklepach i firmach, uczymy jak nie marnować jedzenia, pomagamy lokalnym ngo’som organizować pomoc żywnościową dla osób potrzebujących.
Od maja 2022 r. prowadzimy na warszawskiej Woli działania na rzecz bezpośredniej pomocy żywnościowej dla osób znajdujących się w trudnej sytuacji. W Punkcie pod Parasolem przygotowujemy paczki z żywnością i przekazujemy je rocznie blisko 1500 osobom potrzebującym.
Do naszego zespołu poszukujemy Koordynatora/Koordynatorki Punktu pod Parasolem. 👩💼👨💼
Obowiązki
- zarządzanie bieżącą działalnością Punktu pod Parasolem, w tym: ustalanie harmonogramu przyjmowania darowizn żywnościowych i wydawania paczek z żywnością, zarządzanie zespołem Punktu (3 osoby),
- współpraca z partnerem strategicznym Punktu pod Parasolem, między innymi przygotowywanie informacji i danych na temat działalności Punktu,
- rozwijanie partnerstw na rzecz działalności Punktu pod Parasolem (w tym: darczyńcy, w tym darczyńcy żywności, ośrodek pomocy społecznej, samorząd m. st. Warszawy, lokalne partnerstwa/MAL, instytucje i organizacje pomocowe),
- aktywne poszukiwanie partnerów biznesowych i instytucjonalnych Punktu pod Parasolem,
- współpraca i zarządzanie wolontariuszami (w tym w ramach wolontariatu pracowniczego),
- prowadzenie dokumentacji i sprawozdawczości dotyczącej działalności Punktu pod Parasolem - dokumentowanie działań, przygotowywanie sprawozdań i raportów (wewnętrznych, jak i dla partnerów),
- nadzór nad dokumentacją przyjęcia żywności, jak i wydawania paczek osób korzystającym z pomocy w Punkcie pod Parasolem,
- planowanie, współtworzenie oraz wdrażanie projektów i działań pomocowych w Punkcie pod Parasolem,
- zarządzanie budżetem Punktu i prowadzenie jego monitoringu,
- organizacja warsztatów kulinarnych,
- współpraca z zespołem magazynu Banku Żywności SOS w Warszawie i innymi osobami z zespołu BŻ SOS w zakresie dotyczącym działalności Punktu pod Parasolem,
- prowadzenie FB Punktu pod Parasolem.
Wymagania
- doświadczenia w zarządzaniu działaniami pomocowymi, współpracą partnerską,
- zdolności animacyjnych i komunikatywności,
- doświadczenia w zarządzaniu ludźmi,
- samodzielności i odwagi w działaniu na rzecz osób potrzebujących,
- umiejętności tworzenia raportów, statystyk i przedstawiania ich w prezentacji,
- bardzo dobrej organizacji pracy własnej, terminowości,
Mile widziane:
- doświadczenie pracy w środowisku międzykulturowym i w organizacjach pozarządowych,
- przygotowywaniu projektów społecznych.
Oferujemy
- umowę o pracę na pełen etat (na początek 3 miesięczny okres próbny),
- wynagrodzenie 5900-6900 zł brutto (w zależności od doświadczenia),
- pracę w przyjaznej atmosferze,
- możliwość rozwoju i zdobywania doświadczenia zawodowego w organizacji z dużym doświadczeniem w obszarze niemarnowania żywności i pomocy społecznej,
- dofinansowanie szkoleń,
- dodatkowe dni wolne od pracy.
Dodatkowe informacje
Kolejnym etapem będzie rozmowa w siedzibie naszej fundacji w Regułach.
Skontaktujemy się z wybranymi osobami.