Forum Odpowiedzialnego Biznesu

16.2.2024
, Wygasa:
20.2.2024

Forum Odpowiedzialnego Biznesu – stowarzyszenie zajmujące się zrównoważonym rozwojem (ESG) i odpowiedzialnością biznesu w kompleksowy sposób. Misją organizacji jest: Działając na rzecz zrównoważonego rozwoju, inspirujemy biznes, który zmienia świat, łączymy ludzi, którzy zmieniają biznes.

Forum Odpowiedzialnego Biznesu respektuje procedury Equal Opportunity Employer (EOE). Przy wyborze i awansie pracowników nie stosuje się kryteriów dotyczących wieku, rasy, koloru skóry, płci, pochodzenia etnicznego i narodowego, orientacji seksualnej i stanu zdrowia; uwzględniane są jedynie wiedza, doświadczenie i umiejętności. Zasady te dotyczą także nawiązania i rozwiązania stosunku pracy, warunków zatrudnienia, awansowania oraz dostępu do szkoleń w celu podnoszenia kwalifikacji zawodowych.

Obowiązki

• zarządzanie Programem Partnerstwa – kluczowym Programem FOB (dbanie o relacje z partnerami, rozwój merytoryczny programu, pozyskiwanie nowych partnerów);
  • projektowanie i prowadzenie działań edukacyjnych z zakresu ESG (lub wybranego obszaru z zakresu zrównoważonego rozwoju);
  • prowadzenie projektów FOB związanych ze zrównoważonym rozwojem;
  • budowanie i podtrzymywanie relacji z partnerami biznesowymi, instytucjonalnymi, badawczymi, administracją publiczną, środowiskiem akademickim i międzynarodowymi organizacjami zajmującymi się ESG/CSR/zrównoważonym rozwojem;
  • bieżąca współpraca z działem komunikacji FOB oraz pozostałymi działami organizacji oraz aktywność w różnych obszarach zaangażowania i działalności FOB;
  • organizacja oraz prowadzenie spotkań/szkoleń/warsztatów;
  • tworzenie tekstów na potrzeby inicjatyw realizowanych przez FOB, wystąpienia publiczne.

Wymagania

• kompetencje merytoryczne i doświadczenie zawodowe (min. 3 lata) w obszarze ESG i zrównoważonego rozwoju,
  • doświadczenie w tworzeniu, realizacji i zarządzaniu dużymi projektami, zwłaszcza dotyczącymi odpowiedzialnego biznesu/zrównoważonego rozwoju/ESG,
  • bardzo dobra znajomość języka angielskiego w mowie i piśmie, pozwalająca na swobodne wykorzystanie go w codziennej pracy,
  • doświadczenie we współpracy/pracy w biznesie, szczególnie w relacjach z wyższą kadrą zarządzającą,
  • wyższe wykształcenie w zakresie kierunków związanych z ekonomią, ochroną środowiska, socjologią, marketingiem, prawem,
  • umiejętności analityczne, interpersonalne i organizacyjne,
  • bardzo dobra znajomość MS Office.

Mile widziane:

• ukończone szkolenia, posiadanie certyfikatów dotyczących ESG oraz Project Management,
  • doświadczenie w zakresie pozyskiwania grantów i realizacji programów grantowych, zwłaszcza międzynarodowych.

Oferujemy

Jesteśmy stabilną organizacją, oferującą:

• pracę pełną pasji, możliwości rozwoju zawodowego, dostęp do wiedzy i zdobycia ciekawego doświadczenia w obszarze sustainability/ESG,
  • elastyczny czas pracy oraz możliwość pracy zdalnej,
  • możliwość skorzystania z dodatkowych dni wolnych przeznaczonych na wolontariat pracowniczy
Benefity:
  • prywatna opieka medyczna
  • elastyczny czas pracy
  • dodatkowy urlop świąteczny
  • dofinansowanie szkoleń
  • dofinansowanie zajęć sportowych
  • dofinansowanie wypoczynku

• umowa o pracę lub B2B
  • pełny etat / możliwy mniejszy wymiar, np. ½ lub ¾
  • praca hybrydowa

Rekrutacja odbędzie się dwuetapowo. W pierwszym etapie zaprosimy kandydata/kandydatkę na rozmowę on-line lub do siedziby naszej organizacji. Podczas spotkania określimy wzajemne oczekiwania i poprosimy o przygotowanie prezentacji do wykonania w ciągu kilku dni. W drugim etapie kandydat / kandydatka zaprezentują przygotowany wcześniej materiał.

Zainteresowane osoby prosimy o przesłanie:

• CV,
  • informacji o preferowanej formie zatrudnienia (umowa o pracę / B2B); wymiarze pracy (pełen etat lub część etatu) oraz oczekiwanym wynagrodzeniu,
  • wraz z klauzulą o przetwarzaniu danych osobowych: „Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Stowarzyszenie Forum Odpowiedzialnego Biznesu w celu prowadzenia rekrutacji na aplikowane przeze mnie stanowisko”.

Wymagane informacje oraz CV z powyższą klauzulą prosimy przesyłać do 20 lutego 2024 r.

W sprawie rozmów kwalifikacyjnych skontaktujemy się z wybranymi osobami.

AplikujAplikuj
Aplikuj